Isıcam Sinerji ve Konfor
Isıcam Sinerji ve Konfor markaları ne anlama geliyor? Normal Isıcam ile Isıcam Sinerji ve Konfor camların farkları nedir? Öncelikle yazıyı okumanızı ve farkları anlamanızı rica ediyorum.
Isıcam
2 yada 3 cam panelin, yüzeyleri birbirlerine paralel olacak şekilde, kenarlarda ara boşluk çıtaları ile belli bir mesafede sabitlenmesi ve ara boşluktaki hava yada soy gazın sızdırmazlığının sağlanmasıyla oluşturulan saydam panellere yalıtım camı denir. Türkiye’de yalıtım camı yerine daha çok ısıcam tabirini kullanıyoruz. Oysa Isıcam, Şişecam firmasının bir markasıdır. Ancak Avrupa’nın en büyük 4 üreticisinden biri olan Şişecam’ın bu markası ülkemizde jenerik marka olmuştur, yani bu ürünlerin genel adı gibi kullanılmaktadır.
Sinerji ve Konfor
Cam teknolojisi son yıllarda hızlı şekilde gelişti. Sadece ısı yalıtımı değil, güneş kontrolü, ses yalıtımı, güvenlik gibi bir çok beklentimizi karşılar hale geldi. Konut proje geliştirici ve müteahitler için mimari cam seçimi ve performans kriterleri sayfasında teorik ve detaylı bilgiler bulunuyor. Şişecam da müşterileriyle iletişimini büyük konut projeleri ve iş merkezleri için bu teorik ve sayısal jargon üzerinden sürdürüyor. Yani bir plaza için cam seçimi yapılacak ise camlar Sinerji olsun yada Konfor olsun denmez, daha teknik konuşulur. Bu tür camlar hakkında daha detaylı bilgi ör. Şişecam Solar Low-e Cam sayfamda mevcut, okuyabilirsiniz. Ancak hane kullanıcılarının yani bir evi , bir işyeri olan herkesin bu teorik bilgilerle kafası fazla karışmadan güneş kontrollü ve ekstra ısı yalıtımı sağlayan seçeneklerden haberdar olması gerekiyor. Çünkü siz, biz, hepimiz bu yeni nesil ürünlerin ne gibi faydalar sağlayacağını bilmedikçe, konut geliştiricileri, mimarlar ve pencere montajı yapan firmalar da hep en ucuz, en niteliksiz ürünleri kullanma eğiliminde olacaklardır haklı olarak. İşte bu sebeple Şişecam, akılda tutması kolay olacak şekilde nitelikli Isıcam ürünlerine;
- Isıcam Sinerji (Isıcam S)
- Isıcam Konfor (Isıcam K)
isimlerini verdi. Ev ve işyerleriniz için cam seçimi, uzun yıllar konforunuzu ve enerji tüketiminizi etkileyecek bir karardır. Belki 20 sene o camı kullanacaksınız. Bu yüzden ilk yatırım maliyetinden çok daha önemlisi uzun yıllar faydasını görmeniz olacaktır.
Isıcam Sinerji
Isıcam Sinerji, kışın sıcağı içeride tutarak, ısı kayıplarını, tek cama göre %77, Isıcam Klasik®’e göre %50 azaltır, yakıt giderlerinden tasarruf sağlar.
Pencere önlerinin kışın soğuk olmasını önler. Camda buğu görme olasılığını en aza indirir.
Sadece %5 (doğrama+cam toplam fiyata göre) daha fazla ödeyerek camınızın sinerji özellikli olmasını isteyebilirsiniz. Senelerce kullanacağınızı göz önünde tutunuz. Standart çiftcam yerine Isıcam Sinerji® kullanılması durumunda yapılan ilave harcama, sağlanan enerji tasarrufu ile 1-2 yılda geri döner.

Isıcam Konfor
Isıcam Konfor, aynı Isıcam Sinerji’de olduğu gibi, kışın sıcağı içeride tutarak, ısı kayıplarını, tek cama göre %77, Isıcam Klasik®’e göre %50 azaltır, yakıt giderlerinden tasarruf sağlar. Isıcam Konfor’u Isıcam Sinerji’den ayıran ilave özelliği; güneş ısısı girişini Isıcam Klasik®’e göre %40 azaltır ve soğutma giderlerinden tasarruf sağlar.
Pencere önlerinde kışın soğuk, yazın sıcak bölge olgusunu azaltır. Camda buğu görme olasılığını en aza indirir.
Sadece %10 (doğrama+cam toplam fiyata göre) daha fazla ödeyerek camınızın konfor özellikli olmasını isteyebilirsiniz. Standart çiftcam yerine Isıcam Konfor® kullanılması durumunda yapılan ilave harcama, klima yatırım maliyetinden ve ısıtma-soğutma enerjisinden sağlanan tasarruf ile 1-2 yılda geri döner.

Cam Seçimi
Görüldüğü gibi Isıcam Sinerji’nin de Isıcam Konfor’un da ekstra ısı yalıtım özelliği var. Ancak Isıcam Konfor camda solar kontrol özelliği de var. Yani yazın soğutma masrafları doğan sıcak bir bölgede yaşıyorsanız, pencereleriniz geniş ve direk güneş ışığı alıyor ise, hem soğutma masraflarınız düşer hem de iç mekanda cam kenarında güneş ışınlarından rahatsız olmadan oturabilirsiniz. Aynı sizin gibi eşyalarınız da güneş ışığından daha az etkilenir, kolay solmaz.
Yazları çok sıcak olmayan bir bölgede, doğrudan güneş ışığı almayan, kuzey cephe pencerelerinizde güneş kontrollü cam kullanmanıza gerek yoktur.Isıcam Konfor için fazladan masraf yapmak istemeyebilirsiniz ve Isıcam Sinerji ile yetinebilirsiniz. Buna siz karar verin.
Düzcam yani tek cam ısı yalıtımı açısından çok kötü değerlere sahiptir (k= 5.8 W/m²K.) Isıcam kullandığınızda ısı yalıtım değeri 2 kat daha iyi olmaktadır. (k< 2.9 W/m²K) Isıcam Sinerji yada Isıcam Konfor kullanıldığında (k= 1.1 W/m²K.) değerine ulaşılabilir. Buradan şu sonuç çıkıyor; Isıcam Klasik ile tek cam arasında yalıtım açısından ne kadar büyük bir fark varsa Isıcam Klasik ile Isıcam Sinerji ve Konfor camlar arasında da bu kadar fark vardır.
http://www.sisecamduzcam.com/tr/faaliyet-alanlarimiz/mimari-camlar/eviniz-is-yeriniz-icin-cam
En güncel ve doğru bilgiler için Isıcam ve Şişecam sayfalarından bilgi alabilirsiniz. Bana da sorumlarınızı alttaki yorum bölümünü kullanarak iletebilirsiniz.
iyi günler, konfor camla alakalı bilgi almak istiyorum Antalya 7.katta oturuyoruz evimizin pencereleri ahşap olduğu için Pvc profille değiştirmek istedik. konfor cama karar verdik. fakat ustamız bize Konfor camın Antalya sıcaklarına dayanamayacağını ve sararma yapacağını söyledi nefes alan bir yağı olmadığı için ayna gibi bozulacağını söyledi. sizce böyle bir risk var mıdır?
Sorduğunuz soruyu ısıcam’a mail atıp sordum ancak cevap alamadım.
Merhaba. Bu ısıcam yetkilileri kendilerini ne zannediyor gerçekten çok merak ediyorum. Bende iki kere şirket mailnden yazdım tınlamadılar bile.
Murat Bey ben işsizim 6 aydır. Görüyorsunuz burada elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Maalesef yapı sektöründe birçok firma reklamlarını mallarını sattıkları toptancılara yapıyorlar. Oysa halk bilinçlenmedikçe, ürünleri tanımadıkça bunların satılması çok zor. Çünkü 2 mal arasındaki kalite farkının, o kişinin evindeki konfora nasıl yansıyacağını halk bilmezse her zaman en ucuz olana yönelir. Burada yazılanlardan anladığım kadarıyla insanlar sık sık konfor yada sinerji kullanmamaya yönlendiriliyor. Garip hurafelerle ellerinde stokta olan, yada üretilmesi kolay ürünleri tavsiye ediyorlar kullanıcılara. Oysa ısıcam’ın bu noktada hakemlik edip, son kullanıcıya bilgi vermesi hatta yeri geldiğinde bayilerini de yanlış yönlendirdikleri için azarlaması gerekir ki daha kaliteli ürünler satmaya yönlendirebilsin. Ancak maalesef son kullanıcıya ait böyle bir hizmet göremiyorum.
1*0.50 iki kanat ve1. 10*1.20 cm lik bir cama sinerji s serisi yağtırmanın maliyeti nedir öğrenebilir miyim
elbette, bir camcıyı arayarak öğrenebilirsiniz
İnşaattan bitme evimdeki konfor camlardan birinde çatlama meydana geldi. Bunun nedeni, iki cam arasındaki taban da bulunan Demir çıtanın ezik olması olabilir mi?
olabilir
Merhaba Oğuz bey
Öncelikle ticari bir çıkar düşünmeden buradan bizleri bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Evim en üst katta ve üstü yalıtımsız yarım çatılı, çatının kenarları da açık, yani çatıyı yok sayabiliriz. bina duvarlarına sonradan yalıtım yapıldı o kadar, o nedenle kışın çok rutubetli ve soğuk oluyor. nem oranı 60-70 arasında değişiyor, ısındıkça nem oranı 50’li değerlere düşüyor ama 50’nin altına düşmüyor. 15 gün kadar önce ısıcam konfor taktırdım. Çakmak deneyine göre camlar ısıcam konfor, ama ara çıtası değil çünkü yazmıyor. Şu an cam kenarlarında (eğer ev çok ısındı ve ben kaloriferi kapattıysam bütün her yerinde) buhar oluşuyor. pimapenciye o kadar güvenim sarsıldı ki pimapenimin de yalıtımsız olduğunu contanın da iyi olmadığını düşünüyorum. Pimapenin yalıtımlı olup olmadığını nasıl anlarım acaba, (Bu tür camlarda pimapenlerin de yalıtımlı olması gerekiyor değil mi?)
Pimapen zaten kendisi yalıtkan bir malzeme. O yüzden alüminyumda olduğu gibi yalıtımlısından bahsedemeyiz. Sadece daha iyi yalıtımlısı vardır, daha kötü yalıtımlısı vardır. Ama plastik her türlü kendisi zaten soğuk bir malzeme değildir. Buhar oluşmasını anlattım, yalıtım iyi oldu mu başlar buhar sorunu. Onun çözümü evi havalandırmaktır. Tekrar edersem yine aynı uzunlukta yazmam gerekir.
ara çıta konfor diye bir şey yok, ara çıtada sadece “camların konfor olup olmadığı” yazar, çıtada yazmıyorsa konfor olmayabilir, bu konuda ürünün üreticisine danışın, camı takana değil de ısıcam’ın kendisine, bayilerini denetlemek adına size yardımcı olacaklardır.
niçin en önemli sorular sorulmaz anlayamıyorum. pencere yüksekliğinde bölmeli mi kullanmak daha iyi, yoksa boydan boya yani altdan tavana kadar profisiz tam boy cam kullanamak mı (sinerji) yalıtım açısından daha iyidir.
yatayda iki bölmeli bir pencerede iki hareketli yana açılır camlı sistem mi daha iyidir, yoksa teki hareketli camlı diğer tarafı hareketsiz olan sistemmi ?
pvc profiiler (6 odacıklı 70-75) mi daha yalıtımlıdır, sinerji camlar mı
sinerjide camın takılma yönü önemlimidir, yani usta yanlış ters taktıysa yalıtım farkı nasıl olur.
yani mesele yalıtımsa detaylar önemli.
detaylar önemli ancak sorduklarınız da tek başına şu daha iyi demek için yeterli değil, yani tek kanat açılır bir pencerenin normalde çift açılımdan, çift açılımın da çift açılım çift kanat bir pencereden daha iyi yalıtımı olması beklenir, ama diğer herşey aynıyken bu böyledir, 2 farklı işçilik 2 farklı sistem ile tam tersi de olabilir, maalesef burada çalıştığınız marka kadar modeli, işçiliği, cam da önemlidir. Bir tek net cevaplayabileceğim soru sinerji camlarda camın düz yada ters takılmasının çok önemli olduğudur. Nasıl olmalı sorusunun cevabını ısıcam’ın kendi sayfasında da bulabilirsiniz. Müşteri hizmetleri de yardımcı olur.
oğuz bey ALAÇATI izmir de yaklaşık15- 20 yıl önce yapılmış bir sitede oturuyoruz kaloriferle ısınıyoruz tek camlı aleminyum doğramalarımız var camları değiştirip ısı cam sinerji taktırmak istedim doğramacı bu doğramalar ısı kaçağında fayda sağlamaz yeni doğrama yaptırman gerek dedi bende bu kış günü inşaat yapmak istemiyorum herhangi bir öneriniz olurmu önereceğiniz bir doğramacı olabilirmi teşekkürler..
çok doğru söylemiş, masrafa gireceksiniz, yapmışken iyi bir şey yaptırın, sadece doğramaları da değil varsa altında yekpare mermer de, onu da söküp atın
Neden Mermer de sökülmeli
Çünkü mermer içerisi ve dışarısı arasında ısı kısa devresine yol açıyor
Merhabalar, ben birşey sormak istiyorum, elimde Isıcam C Serisi cam var fakat özellikleri nedir anlayamadım. Cam özelliği kısmında 4DC+12+4LMF – KONFOR yazıyor. Buradaki dc ve lmf nedir, açıklarsanız çok memnun olurum, Saygılarımla.
Merhaba, Sırasıyla 4DC: 4mm Düz Cam, 12: 12mm ara boşluk, 4LMF: 4mm Lamine ve MF cam (MF, güneş ve ısı kontrolü demek) Ha bunları siz nasıl bileceksiniz? Asıl yapmaları gereken camı sattıkları camcıyla değil müşteriyle ilişki kurmak, müşteriyle aynı dili konuşmak, müşteriyi daha iyi ürünler almaları ve aldıklarından nasıl emin olacakları konusunda bilgilendirmek. Ama görüyorsunuz biz burada yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Merhaba oğuz bey
Ben çatıda ısı cam ve sinerdi olmasını isterdim . Fakat ısı cam argon gazlı olmuş ben im ısı kayibim olurmu . Sinerji varki çok varmı . Sinerjinin farkı bir renkli gözlük farkı var dedi doğrumu yanlış mı
Şimdiden teşekkür ederim
Çok genel konuşuyoruz. Camları böyle argonlu, sinerji diye karşılaştıramayız, tüm özelliklerini bilmek lazım, muhtemelen siz de şu anki cam için o bilgileri bana söyleyemezsiniz. O yüzden sadece elleyerek bakın, çok soğuyorsa ve alanı da genişse camın, değiştirin rahat edin.
yaylaya ev yaptırdık manzara net olsun diye camları çok büyük bıraktık artık insaat bitti camlar takılacak fakat çok kararsız kaldık üç kat cam yaptırsak sinerji mi yaptırsak diye ısı bazında farkı ne olur camlarda filtre de olsun istemiyoruz renk farkı olur diye en garanti ısı sekli hangisi olur öeriniz nedir ya da kime danışabiliriz
ısıcam’ın kendi sayfasından camların özellikleri karşılaştırabilirsiniz, yine ısıcam’ın kendi danışmanlarına sorabilirsiniz, yerel camcıdan önce ısıcam merkeze danışmanız daha iyi olur
oğuzhan bey merhaba
arsamızın olduğu yerde kış aylarında -10 görüyor.Fakat kışımız uzun sürmüyor.Arsaya yaptırmak istediğimiz evin büyük bir bölümünü cam düşünüyorum sizin önerlerinize ihtiyacımız var teşekkürler
Isıcam S serisi isteyin
İyi çalışmalar,
Oturduğum evde camlar klâsik çift cam, pvc doğrama kalınlığı 55 mm, 2004 yılında takılmış. Camları ısıcam sinerji ile değiştirmek istiyorum. Bu kalınlıktaki doğramaya uygun mudur?
En sağlıklısı doğramalarla değiştirmek. Hatta doğramalar sökülmüşken altında mermer varsa onları da sökmek en iyisi.
Merhaba,
Pencere kasasi tek camli.
Akustik lamineli ses izolasyon icin cam yinede olir mu?
Ayrica, cam ustune cam yapistirabilinir mi?
Öyle çözümler mümkün değil maalesef
Merhaba ben konfor cam taktirmak istiyorum fakat takildiginda konfor oldugunu nasil anlarim logosu varmi varsa nedir
Tüm sorulara cevap vermeye çalışıyorum ancak bu tür soruların cevabı hem benim yazılarımda hem de google’da “konfor cam nasıl anlaşılır?” diye sorularak bulunabilecek türden. Bir de bu sayfa ısıcam’ın resmi sitesi değil, ürün hakkındaki sorulara en doğru şirketin kendisi cevap verir. Eğer itilaflı bir durum var ise bu konuda size en çok firmanın beyanı yardımcı olacaktır.
merhaba guney batı cephe evıme 3 metre uzunlugunda duvar yerıne boydan cam yaptırmayı dusunuyorum 20metrekarelık odamı ısıtamayacagımdan endıse edıyorum fıkırlerınızı beklıyorum acıl cevap yazarsanız sevınırım
Öyle camlar var ki duvar kadar iyi yalıtım sağlar. Isı iletim katsayısı yani U değeri diye bir şey var. O değere göre karşılaştırma yapın. Fiyat / performansı size uygun olanı seçin.
Eve takılmak üzere getirilen camın Akustik Lamine Camlı Isı Yalıtımlı cam olduğunu nasıl anlayabilirim?
Camla birlikte size belge getirirler yada cam çıtasında yazar, yazmıyorsa ve henüz ticaretinizi tamamlamadıysanız ısıcam’ı arayıp sorun, yardımcı olmalarını isteyin
Isıcam da füme rengi kullanılabiliyor mu
ısıcam bir marka, markayı markanın sahibine, Şişecam’a sorabilirsiniz.
Adana gibi bir yerde güneşin bol olduğu bir pencerede ne derece ışınları kırabilir ki? Güneşin tam vurduğu bir pencere önünde otursak mesela hiç etkilenmicek miyiz?
Isıcam sitesine girerseniz orada göreceksiniz ki “hiç” diye bir ibare yok, % değerlerden bahsediyor, %10 keser, %20 keser gibi, onlara bakın
Merhaba oldukça gürültülü bir caddede oturuyorum penceremde 16 mm ısıcam düzcam mevcut,minimum gürültü için tam olarak bize önerebileceğiniz bir ısıcam modeli var mıdır?
Merhaba Damla Hanım, Şişecam’ın akustik lamine camlarına göz atmanızı öneririm. Konuyu onların web sitesinden biraz araştırıp daha sonra da bir bayilerini bularak çözmeye çalışabilirsiniz.
Merhabalar. Isıcam Konfor’da iki cam arasına argon gazı kullanılması gerekiyor mu acaba?
Hayır. Gaz uygulaması ayrı bir konu, konfor olması ayrı bir konu.
merhabalar.evimin batı vephesinde olan odalardaki tüm ısıcamları sinerji ile değiştirdim.takılan cam ların üzerinde c serisi etiketler vardı.takan işçiye bunlar sinerjimi dediğimde evet dedi.işlem sonrası internetten baktığımda s serisi olması gerektiğini öğrendim.firmayı aradğımda aradaqki çıtadayı sorduğunda oradaki logodada sinerji ibaresi olmadığını anladık.fabrida sinerji yaptıklarını söyledi ve gelip bir alet ile ölçüm yaptı.alet içerden kontro ettiğinde alarm vermedi.dışardan ölçümde alarm verdi ve sinerji olduğunu belirterek gitti.
şimdi sitenizdeki sinerji camın resimden anladığımda kaplama iç camın dış yüzeyinde.acaba camı tersmi taktılar diye şüpheleniyorum.bunu kontrol sırasında fabrika görevlisine sorduğumda hayır dedi ancak içim tam rahatamadı.sizin fikriniz nedir.
şimdiden teşekkür edierim.saygılarımla.adil akkaya
Şurada bana soru soranlar arasında en bilinçli sizi gördüm. Olması gerektiği gibi peşine düşmüşsünüz. Cam ters takılmış olabilir. Burada bence Şişecam ile irtibata geçmelisiniz. Olması gereken, onların sizi koruması ve koruyarak camcıları denetlemesidir. Şişecam’ın sayfasında profesyoneller için yardım var, hiç olmadı orayı arayın ve oradan sorun. Fabrika görevlisi Şişecam’ın kendi adamıysa doğrudur. Taktırdığınız camcı değilse doğruyu söylemiştir.
Konfor camın arkasındaki bant çizgileri mevcut bu yıkamayla çıkmıyor alkollede çıkmıyor çifcamda bu çizgiler tüm camlarda mevcut mu?
Nasıl bir çizgi acaba, resmi de olsaydı keşke
Merhaba;
Kuzeye bakan ve kalorifer sistemi çok kuvvetli olmayan bir yatak odası balkonu odayı genişletmek için odaya katılmış, çok soğuk bir kış geçirdik geçen yıl, bu kışa girerken pvc firmasının %90 çözeriz demesi üzerine kalorifer takviyesi yerine pimapen değişikliğine gidildi, ısıcam sinerji seçildi, yarıya kadar yukarısı cam, alt kısım pvc pilastik kasalara yerleştirildi ve komple yenilenerek kaplandı, ilk soğuklarla beraber çok bir çözüm olmadığı anlaşıldı, muhtemelen %20-30 çözüm olmuştur, firma ücretsiz olarak alttaki pilastik kasalara da sinerji cam koymayı teklif etti ama iyileşme garantisi vermiyor, el ile baktığımda cam ile pilastik arasında ısı farkı anlayamıyorum ama ciddi terleme farkı var, cam da terleme minimum, ne yapmamı önerirsiniz, yere kadar cam taktırmak gerekir mi? ( kalorifer tam camın önünde değil malesef, bina da mantoloma yok)
Terleme bir göstergedir, o bölgenin soğuduğunun bir göstergesidir, siz elinizle de bakabilirsiniz. Cam, çerçeve, çerçeve altındaki varsa mermer, duvarlar… bu dediklerimin hepsine soğuk bir günde dokunun ve yüzeylerdeki soğuğu anlamayı çalışın, sebep duvarlarsa en iyi çözüm dıştan mantolama, eğer tek sorun pencerelerse dediğim gibi sorun nerde onu anlayın, en zayıf halka hangisiyse onu iyileştirmek daha efektif olacaktır, yani eğer camı değiştiniz ama contalarınız kötü ve aradan üfürüyorsa cam da sizi kurtarmaz, ustalara bırakmayın bu işi, kasaba sorsan et yemediğiniz için soğuktur, Türkiye burası, kendiniz emin olun lütfen en zayıf halkanın hangisi olduğundan, sinerji cam taktırdıysanız bunun işe yaramaması gibi bir durum olamaz, yarıyordur, boşuna para harcamadınız ama belki daha büyük ısı kayıplarınız var başka yerlerden
hocam cevabanız için teşekkürler, resimdeki gibi bir balkon olduğunu düşünebilirsiniz, alt tarafın da komple ısıcam sinerji yapılması mantıklı geliyor mu size, her ne kadar kalın bile olsa alttaki beyaz kısım cam kadar başarılı olamaz diyebilir miyiz?
Balkondan bahsediyorsunuz, alt katınız yada üst katınız da kapalı değil ise, balkon tavanı ve balkon zemini de alanı nispetinde büyük ısı kayıplarına yol açar, bunların hepsi iğreti çözümler ama yapabileceğiniz başka bir şey yok ise alt komşunuzun balkon tavanına mantolama yapmanız bile bir fayda sağlayabilir. Sizin eminim tavan ve tabandan da büyük ısı kayıplarınız oluyor, o yüzden sırf camla büyük bir iyileşme beklemeyin.
Merhaba oğuz bey terasli eve mufak yaptiracam ev kuzey dogu cephe hangi cam kullanmaliyim
Kuzeydoğu cephede Sinerji cam işinizi görür, Konfor’a gerek yok, standart ısıcam yerine ISICAM S tercih edin yani
Merhaba oğuz bey evimiz kuzey cepheli ve malessef camlarimiz her kis kalorifer yanan odalarda cok terleme yapiyo ve bu terleme pence altindaki mermerden yere üstende tavana kadar sim siyah kuf tutuyor.bunu didetmek icin izalasyon iyi yapilmamai diye bu yaz doğramalari komple sokturup tekrar sağlamlastirarak yaptirdim ama bu kista ayni sikintilari yasiyorum.sizce bu seferde sadece camlari degistirerek bu sorundan kurtulabilirmiyim,hangi cami tercih etmeliyim tesekkurler.
Yetkin Bey Merhaba,
Doğrusu bir de pencerelerde terleme neden olur sayfama göz atmanızı rica ederim. Göreceksiniz ki terleme 2 aşamada düşünülmesi gereken bir problem. Birincisi evde fazla nem oluşması, ikincisi de bu nemin kendine soğuk bir yüzey bularak yoğuşması, yani terlemenin oluşması. İlki olduğu sürece ikincisi bir yerde mutlaka olacak. Yani nem varsa ortamda ve havalandırmıyorsanız mutlaka bu canınızı sıkacak. Örneğin ben evde duş aldıktan sonra mutlaka banyoyu havalandırırım, yada içeride çamaşır asılacağı zaman tembihlerim evdekileri ki camları mutlaka aralayın. Hava çok soğuksa bile, belli aralıklarla bu yapılmalı. Bunu yapmıyorsanız belki pencerenizin yanında görmezsiniz terlemeyi ama bu sefer de duvarlarda görürsünüz. O yüzden birinci aşama bu. Devamını da pencerelerde terleme sayfamda bulabilirsiniz. O sayfaya lütfen göz atın. Örneğin pencere altında yekpare mermer kullanılıyorsa ne yaparsanız yapın o terler, çünkü yanlış da olsa bizim ustalarımızın çok sevdiği bir hatadır o. Benim evimde bile öyle yekpare mermer var, para verip yaptıramadım. Doğrusu o mermerin, doğramayla aynı düşey düzlemde bölünmesidir. Yani düşeyde aynı düzlemde kesintiye uğramadan bir ısı yalıtımı teşkil edilmelidir.
Konfor camda uv folyolu olan cam dışa kalanmı olur ısıcamda
Dışta olur, içte olursa yanlış olur diyebilir miyiz derseniz, bunu ısıcam’a sormanız daha uygun. Bayiye değil direk ısıcam’a sorun lütfen.
Gurultulu caddeye bakan guney cephe icin discam akustik lameks +16 mm ara bolme+ iccam konfor mu olmali ,yani gunes kaplama filmi distan baslayarak 3 veya 4 yuzdemi olmalidir ?
Isıcam’ın kendi sitesinden bize ulaşın kısmından sorunuzu iletin lütfen. En doğru cevabı almak için ısıcam’a danışmak en iyisi.
iyi günler ben mutfak balkonunu kırıp mutfağı genişleteceğim Ankarada hava soğuk oluyor ısı cam mutfağı ve evi iyi bir düzeyde sıcak tutabilir mi ?
sadece cam değil, doğramanın da çok büyük önemi var, bunu doğramacınızla görüşün lütfen, yalıtımlı cam balkon sistemleri var, sağlıklı sistemler mi görmedim, cam balkonlarda kolay toplanabilir olmaları açısından daha hafif ve görüşü kesmemesi açısından daha dar doğramalar tercih edilir, bu da ısı yalıtımlı camların kullanımı için çok uygun değildir, ancak 1-0’dan büyüktür, fitilleri basan, üfürmeyen bir doğrama sistemi size gösterebiliyorlarsa cam balkon olarak kullanılabilecek, o zaman ısıcam evet işe yarayacaktır, ama üfüren, hava geçirimsizliğini sağlamayan bir doğramada ısıcam da daha az fayda edecektir, bir de dediğim gibi yalıtım sizin için önemli ama eminim pratik açılması ve geniş doğramalarla görüşü kapamamak da önemlidir, hepsini düşünerek karar veriniz
Oguzhan bey. Evimizde aliminyum dograma ve isicam kullanilmis. Ancak aliminyum dogramalar buz gibi oluyor. Kullanilan aliminyum dograma isi yalitimli mi degil mi nereden / nasil kontrol edip anlayabilirim?
Umut Bey Merhaba,
Isı yalıtımlı alüminyum profil sayfamda gösterildiği gibi ısı yalıtımlı alüminyum doğramalarda ortada plastik bariyerler vardır. Hatta benim de işim bu bariyerlerin satışı. Bariyerleri gözle görebilirsiniz elbette. Pencereyi açın, hareketli olan doğramaya kanat denir, bakın gözünüzle ortasında o siyah plastiği görüyor musunuz? Görüyorsanız, yani alüminyumun dış ve iç yüzeyi arasında bir plastik var ise o zaman ısı yalıtımlıdır. Ancak her ısı yalıtımlı doğrama aynı derecede iyi ısı yalıtımı sağlamaz. Bizim ülkemizde sırf adı yalıtımlı olsun diye bakılır. En dar yalıtım plastikleri genelde tercih edilir. Bizde en çok satılan yalıtım plastikleri 15mm gibidir, Almanya’da ise 34, 42mm gibi bariyerler kullanılmaktadır. Dolayısıyla onların yalıtımlısıyla bizim yalıtımlımız arasında pratikte olana baktığında çok fark vardır. Bunu da anlattım çünkü yalıtımlı ve yalıtımsız olayı ak ve kara değil, Türkiye’dekiler genelde gri maalesef, yani adı yalıtımlı ama olabildiğince ucuz çözümler.
Merhaba
Konfor cam mobilya kumaşlarının solmasını önler mi
Merhaba, kesinlikle normal yada sinerji cama göre çok daha etkili önler. Sıfıra indirir demeyelim ama kesinlikle etkili olur.
Merhaba binam yeni ve yalıtım sorunu yok. Kışın ellerimi cama yaklaştırdığımda çok soğuk hissediyorum. Bildiğiniz gibi artık yeni binalarda özellikle boydan boya ve duvarların büyük kısmını kaplayan pencereler tercih ediliyor. Benimkilerde bu şekilde. Salonumun ve oturma odamın camlarını ne yapmalıyım sizce, dışardan yapılan uygulamalar faydalı oluyor mu acaba? Cam filmi gibi yaklaşımlar için görüşünüz nedir? Yaşadaığım il Ankara.
Elinizi cama değdirdiğinizde soğuk geliyorsa cam sandığınız kadar iyi olmayabilir. Yalıtımlı yada yalıtımsız cam yada bina diye tabirler doğru değil aslında. Yalıtımın bir derecesi var. İyi yalıtımlı da olabilir, kötü yalıtımlı da. Binanızda yalıtım olduğunu söylemeleri yalıtımın çok iyi olduğu anlamına gelmez. Yalıtım yaptım diyen müteahit de haklıdır, yalıtımı kötü diyen hane kullanıcısı da, eğer yalıtımın mertebesinden konuşmuyorlarsa. Anlatabildim mi? O yüzden ben de sizi kandırmışlar yalıtım yok demiyorum ama elinizi dokundurduğunuzda soğuğu rahat hissediyorsanız, demek ki camınız yeni nesil yalıtım camlarından olmayabilir. Eğer rezidansta ayrılmış standart pencereler var ise camını değiştirmek daha kolay olabilir. Filmler gün ışığı açısından daha çok etki eder. Yalıtım açısından yine en iyisi camın değişmesidir. Bir de tabi tek sorun cam mı? Yoksa cam çerçeve birleşim yerleri üfürüyor mu? Yada camın altında yekpare mermer var da oradan da soğuk geliyor mu gibi sorular da var doğrusu.
İyi günler, eski PVC doğramarı değiştirip yalıtımlı alüminyum ve ısıcam konfor taktırmayı düşünüyorum. Ses yalıtımı ve ısı yalıtımı sizce nasıl olur?
sorunuzun yanıtı bu sitenin konusu aslında, tek cümleyle kısa bir cevabı yok ancak ses yalıtımı önemliyse sadece konfor cam değil aynı zamanda da akustik kontrolü olan bir cam tercih etmelisiniz. Ve elbette aldıktan sonra da kontrol etmelisiniz camın istediğiniz özelliklerde olup olmadığını. Cam çıtası üzerindeki yazıyı okuyarak kontrol edebilirsiniz.
Evime sinerji cam taktırdım
Hangi camın sinerji olduğunu nasıl anlayabilirim.
Kışları soğuk olan bölgede yaşıyorum. Takan ustanın dediğine göre odaya bakan cam sinerji imiş.
Teşekkürler
Merhaba Şükrü Bey,
Camın arasındaki çıtaya bakıp üzerini okursanız orada yazıyor olmalı. Eğer göremiyorsanız ve aldatıldığınızı düşünüyorsanız bence sadece bunu taktırdığınız yeri değil aynı zamanda Şişecam’ı da bundan haberdar edin ki başkalarının da başına gelmesin. Doğrudan Şişecam’a yazın, ısıcam’ın kendi sitesine
Merhaba
Pvc dogramamin camını sinerji olarak değiştirmek istiyorum. Ama nerden nasıl yaptirabilirim böyle ufak bir işi ? 4 tane 2×1 ölçüsünde nasıl bir maliyet çıkar bana bilgi verebilirmisiniz acaba ?
Merhaba,
Fiyatlar hakkında fikrim yok desem şaşırır mısınız? Üstelik gerçekten 1-2 pencere için sadece camları değiştirmek istediğinizde camdan çok işçilik tutacaktır. Ama eğer pencere çerçevelerinizde problem olmadığını düşünüyorsanız ve sadece camları değiştirmekle sorunu çözeceğinize eminseniz fiyat almanızı öneriririm. Sonucu da bizimle paylaşırsanız sevinirim.
Oguz bey merhaba bir villa yaptırmayı planlıyorum ve kullanım alanlarında oldukça fazla cam kullanmak istiyorum bununla ilgili tum kapı ve pencereler boydan sürğülü dograma olacak öncellikle doğramada pvc mi aleminyum mu kullanalım ısı yalıtımı ve güvenlik için en ideal cam ne önerirsiniz.
Ercan Bey Merhaba,
Geniş açıklıklar için alüminyum her zaman en uygun malzemedir. Daha çok cam kullanmak ve iç mekanla dış mekanın irtibatını kesmemek istiyorsunuz ki mimaride trend de bu yönde. Bunun için de çerçevelerin olabildiğince dar, ama dar olduğu kadar da sağlam olması gerekir. Bunu da en iyi metal sağlar; yani alüminyum. Cam içinse birçok farklı faktör var cam seçiminde dikkate alınması gereken. Yazımda bunlardan bahsediyorum. Siz kendi önceliklerinize göre seçmelisiniz. Çok uzun değilse yazılara şöyle bir göz gezdirmenizi tavsiye ederim. Isı yalıtımı, güvenlik dışında da, örneğin güneş kontrolü gibi, akustik gibi başka faktörler de önemli gelebilir okuduktan sonra, sonuçta hepsi için ayrı cam olmayacak, yada 2 sene sonra değiştirmeyeceksiniz, herşeyi düşünüp doğru kararı vermiş olun. Bence geniş ve yüksek açıklıklarda camlardaki güneş kontrolü de çok önemli. Bunları anlattım hep yazılarımda.
Evimiz yeni ve güneş almasına rağmen, yeteri kadar havalandırmamıza rağmen kışın camlarda çok fazla buhar oluyor.Sular çoğu zaman küpeştenin üzerine akıyor.Ne yapabilirim?İyi günler…
Kışın camın üstünde, içerden buhar görüyorsanız cam soğuyor demektir, yani yalıtımı iyi olmayabilir. Diğer bir sebepte evde üretilen fazla nemi dışarı atamıyorsunuz demektir. Belki şu yazım da size biraz faydalı olur: Pencerelerde terleme, rutubet neden olur, nasıl önlenebilir?
Merhaba, evimimiz çok güneş alan bir ev ama kışın da bir o kadar soğuk oluyor. Yani kışın güneş bizim için çok önemli, konfor camı tercih etmek doğru olur mu?
Merhaba Nuray Hanım, kuzey cepheye bakan camlarınızı sinerji, güney cepheye bakanları konfor yapabilirsiniz.
iyi günler, ısıcam KONFOR her iki tarafı da temperli olabilir mi ?
Neden 2 tarafta da temperli cam istediğinizi sorabilir miyim peki?
Cok gurultulu bir caddede 4+16+4 cam cam sesi kirar mi ?
Merhaba Kadir Bey,
Gürültülü bir caddede mutlaka Akustik Lamine cam kullanmanızı tavsiye ederim. Bizim ustalarımız pek sevmez standart dışı iş yapmayı, fiyat da gözünüzü korkutmasın diye böyle detaylarla rakamları şişirmeyi sevmezler, ama siz mutlaka akustik lamine camlı ısı yalıtım camı isteyin.
oğuz bey;
ısıcam sinerji de lov-e kaplama 3. yüzeyde olduğu zaman ısıl verimde br değişiklik olurmu
Yazın soğutma giderleriniz oluyorsa, yani sadece kışın soğuktan değil, mevsimine göre yazın sıcaktan da korunmak istiyorsanız 2. yüzeyde olması optimum olandır. Ama daha çok ısıtma baskın bir iklimse, kışlar da sert geçiyorsa 3. yüzeyde olması tercih edilebilir.
benim yazlık evimin olduğu yer kışın soğuk yazında güneş gören bir yerde konumlanmış durumda hangi camı tavsiye eder siniz?
Isıcam Konfor hem kışın sıcağı içeride tutar, hem yazın güneş ışınlarından ve ısısından içeriyi korur
bu camlar zararlımıdır
Kesinlikle zararlı değildir. Nasıl bir zarar geldi aklınıza?